Thursday, July 26, 2012

Kohvik Till ja Kummel

Uhiuus kohvik, mille külastamist olen juba nädalajagu oodanud. Eile sai see teoks ja emotsioonid on head. Tilli ja Kummeli interjöör on lihtsalt imearmas, selle sõna kõige soojemas tähenduses. Soojust ja headust peegeldub kõigest. Iga detail on nii läbimõeldud ja minusugusele romantikule lihtsalt võimatult õige. Ehk ongi see romantilisus veel üks sõna, millega seda kohta kirjeldada. Meie nautisime oma kerget einet väikeses siseõues ja keset suvist vanalinna lärmi oli seal ilus vaikus.

Sõime värsketest kartulitest salatit soolasiia, kapparite, vutimunade ja õlikastmega (6 eur) ning Tilli ja Kummeli veiselihaburgerit (7eur). Salat oli maitsev ja veiselihaburgeri vahel olnud kotleti sarnast ei ole mitte kusagil. Niisiis tõeliselt hea toit.
Loomulikult ei saanud seal loobuda ka magusast. Maasikad kondenspiima ja kaneeliga (3,50 eur) ning mustikad mooni ja martsipanijogurtiga (3,50 eur) tuletasid lapsepõlve meelde. Teate neil on menüüs isegi munaga praetud sai suhkru ja kaneeliga, mäletate seesama mida alati vanaemad pakuvad. Minul tuli seal igatahes helge lapsepõlv meelde. Ja see tegi õnnelikuks. Kaaslane kostis samad sõnad. Jõime me õunateed ja oi kui hästi see lõhnas. Mul on hea meel, et kohviku perenaine ja peremees on sellised aegumatud road oma menüüsse toonud.

Õnnelikuks tegi ka see, et omanikud ise igapäevatoimetustes oma käed külge panevad. Ja mitte selleks, et kohviku pidamine on päris raske ja kulusid tuleb kontrolli all hoida, vaid et see ongi õige ja see on selline elustiil. Oskus tunda rõõmu ka sellest kui pesed köögis nõusid ja tead, et külalised on sinu kohvikus söönud imehead toitu ning lahkuvad paremas tujus kui tulles.

Teenindaja neiu ehk oli veidi kartlik, aga samas ta vist oligi alles "roheline" sellel alal, sama roheline kui meie lauakatted.Anname andeks.
Minu uus vaieldamatu lemmik!


Kohvik Till ja Kummel
Nunne 7, Tallinn
till-kummel.ee
tel:670 1077

No comments:

Post a Comment