Monday, September 17, 2012

SALTrestoran


Kui kokku saavad kolm vana töökaaslast cateringi päevilt ja otsustavad kokkusaamise kohaks valida uhiuue restorani, ei tea kunagi mida oodata. Seda enam, et kõigile meeldib hea söök ja vein.
Viimaseid kuid beebiootel majaperenaine võttis meid rõõmsalt vastu ja juhatas lauda. Peremees barett viltu peas askeldas lahtises köögis. Olgu kohe öeldud, et joogisoovitusi tasub seal majas kuulata ning seda me ka terve õhtu tegime. Menüü vaheldub neil iga päev! Seda ei kohta just liiga tihti.

Eelroaks tellisime foie gras brioche´ga.  Foie gras oli jumalik, kuid selles kõiges oli väikene aga. Röstitud brioche jättis kohati nagu tavalise röstsaia mulje, eriti koos foie gras´ga. See oli nagu selline ülipeen hommikusöök. Aga kes teab, teinekord saab seda nuumhanemaksa ehk hoopis teisiti serveeritult. Sinna kõrvale limpsisime imehead punast veini, ainuke punane "prantslane", mida seal klaasiga pakutakse. Pearoaks sõin mina koha, mis jällegi oli väga maitsev. Teised kaaslased otsustasid pardi confit kasuks ning ka see oli suurepärane.

Müügitööd osatakse seal majas hästi, mitte kordagi ei tundnud ma millestki puudust ja samas ei olnud miski pealesunnitud või võlts. Ja kuidas saakski öelda "EI" järjekordsele klaasikesele veinile.
Kuna pearoad olid ikka päris suured kõhutäied ei jätkunud kahjuks ruumi, et kõiki desserte maitsta. Seetõttu palusime tüki majatorti ja mekkisime seda koos. Torti saatis imehea dessertvein. Ja Te ei kujuta ette kui hea see tort oli. Esimene amps ehmatas meid muidugi ära, sest tort oli üle puistatud praksu-kommiga. Täiesti ootamatu. Väga kihvt.

Saltrestoran on armas, väikeste vimkadega( kuldsed radikad, tulipunane diivan ja kuldne wc-põrand.)
Mina soovitan Salt-i minna, see on nii omanike nägu ja vägagi hingega tehtud koht. Lihtsalt suurepärane!









PS:kliki, et näha kontakte suuremalt. Saltrestorani leiab Vase ja Faehlmanni nurgalt, seal kus vanasti oli Creperie.

No comments:

Post a Comment