Monday, January 7, 2013

Leib Resto ja Aed

Õhtul Leiba minekuks tuleb laud kindlasti ette broneerida, vastasel juhul te sinna lihtsalt ei mahu. Restorani sisenedes võtsid mind vastu sõbralikult ja siiralt naeratavad ettekandjad-kelnerid. Kärmelt juhatati mind garderoobi ja sealt edasi lauda. Kuna jõudsin enne oma kaaslasi, siis oli mul veidi aega endamisi menüüd lugeda ja ringi piiluda.
Leivas on hea atmosfäär ja mahe valgus millega silmad kohe puhkavad. Miski ei häiri ega tundu üleliigsena. Ja kui juba seinad on puhastatud puidust ja toolide peal on lambanahad, siis olen mina müüdud, vähemalt sisekujunduse poole pealt.

Mis me siis sõime ja jõime? Eelroogadeks tellisime böffi (8,50 EUR) ja lehma-kitsepiimajuustusalatit (7,50 EUR). Böff nägi hea välja, ent kahjuks ma ise sellest osa ei saanud. Küll aga sinna kõrvale pakutud pitsikesest külmast Beluga viinast  ja siinkohal peab mainima, et viinavalik on neil päris suur ja korralik. Terviseks!
Böff maitses kaaslasele väga ja kuna ta on seda seal enne ka söönud, siis kiitis seda vanas headuses.
Salat oli ka päris põnev, lehma-kitsepiimajuustu tasub kindlasti maitsta. Võtan selle juustu ka kodus ükspäev katsetustele.  Lisandiks olnud kirsiga hapendatud riivpeet ja suvikõrvits olid võrratud.
Pearoogadeks tellisime kohafilee kartuli-lillkapsatambi, karulaugu ja marineeritud fenkoliga (14.50 EUR) ning röstitud Järveotsa farmi vuti seeneorsoto ja peekoni-sibulakastmega (14.50 EUR).
Mis ma oskan öelda... Imeline! Koha oli nii õrn ja kalanahk oli jälle mõnusalt krõbe.
Loomulikult ei saa mainimata jätta maja oma saia ja leiba:)

Pärast kahte käiku me kahjuks dessertideni ei jõudnudki. Olen kuulnud, et need on seal tõeliselt head ja tasuks proovimist. Aga järgmiseks korraks peab ju ka midagi jääma. Sommeljee poolt soovitatud punane vein (Zweigelt Steininger Kamptal DAC, 22eur) sobitus toitudega hästi.

Eraldi tasuks märkimist teenindus. Meie eest hoolitses õhtu jooksul kolm teenindajat- kaks neiut, kellest üks hoolitses enne igat käiku soola ja pipra soovide eest ning karismaatiline sommeljee. Kõik oli hästi ja teenindajat nägime just niipalju kui vaja. Neil on hea tunnetus ja liiale ei minda. Kogu personal teeb oma tööd südamega ja see ongi see mis loeb ja klientide südamed võidab.

Restoranis Leib oli minul väga hea olla ja kindlasti külastan neid veel. Ootan kannatamatult, millal päike juba nii soe on, et saaks ka nende ilusas aias toitu nautida.

Nagu nad ise tabavalt ütlevad: "Lihtsa sisu, aga suure hingega!"




Leib Resto ja Aed
Uus tn 31, Tallinn 10111
+372 611 9026
info@leibresto.ee
E-L 12:00-15:00 ja 18..00-23.00





No comments:

Post a Comment